Снимката на Кирил и Лена – такава близост е неуместна

Отговорът на Бориславова беше нелеп, смята Максим Бехар

Снимката на Кирил Петков и Лена Бориславова предизвика интерес и дебат, основно в социалните мрежи. Манипулация, нормалност или политическа атака е цялата шумотевица?
„В този толкова критичен ден всичко, което биха направили Кирил Петков или Лена Бориславова, би наелектризирало социалните медии и обществото. Автор в социалната медия може да публикува фалшива новина или да изманипулира снимка, или текст. Един премиер не трябва да показва такава близост с началника на кабинета си. Важното е как се излиза от тази ситуация и как се реагира. Трябва да има нормален човешки отговор. Отговорът на Бориславова беше доста нелеп. Той трябва да е с едно изречение. Най-важното е, че такова нещо не трябваше да се допуска“, заяви PR експертът Максим Бехар пред Bulgaria ON AIR, предава днес.бг

По думите на писателя и консултант по етика и протокол Мария Касимова-Моасе е нормално такава снимка да породи такъв интерес.

„Публичността е част от функцията на тези хора и е работа на останалата част от хората да ги коментират. Много често те не могат да го разберат това и се обиждат, когато някой направи коментар за тях“, допълни тя.
„Ние сме в средата на политическа битка, в центъра на смяна на правителства и няма как да не очакваме някои от медиите, които симпатизират на политическите опоненти, да не прекрачат границата. Единствените граници трябва да ги поставим ние самите. Самата политическа личност или звезда трябва да имат винаги едно на ум“, изтъкна Бехар.

Според него предстоящите политически битки преди предсрочните избори не предвещават, че ще бъдат културно-интелегентни. Той очаква по-скоро да имат превес политическите нападки.

Мария Касимова-Моасе пък смята, че трябва да се върнем към простички неща – да казваме „Добър ден“, „Благодаря“, „Извинявай“, да уважаваме по-възрастните и чуждото мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *