Служебното правителство: Прокуратурата провокира война между институциите!

Само едно изявление – отправено към прокуратурата на България – отправи говорителят на правителството Антон Кутев след заседанието на Министерски съвет. „В този ден е важно да си дадем сметка за значението на държавността и за това какъв принос имаме всички ние за изграждането й. Затова ще има само едно изявление днес във връзка със засилената активност на прокуратурата тези дни“, съобщи той.

И изреди: На разпит бе извикан новият директор на ГДБОП, два след като бе назначен, новия председател на ДАНС – ден след назначаването му, зам.-председателят на ДАТО – извикан броени дни след назначаването на новия министър на вътрешните работи, снощи бе извикан и Ангел Папалезов от главна дирекция „Национална полици“я, на когото бе направен и личен обиск и претърсване в жилището му, без да му е повдигнато обвинение, разпитван е бил и като свидетел.

Виждаме как след президентската институция прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите, анализира Антон Кутев.

„В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт“, категоричен е той. Кутев добави, че служебният кабинет подкрепя всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на МВР. Затова призоваваме всички институции да проявят разум и да работят за държавността и правовия ред в България“, заключи говорителят на МС.

След това Антон Кутев отказа да отговаря на въпроси на медиите, „тъй като по въпроса за прокуратурата и МВР няма какво да отговори“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *