След седмица изземат лотарийните талони от търговската мрежа

След около седмица лотарийните талони на частните компании ще изчезнат от търговската мрежа. Българите да спрат да си купуван талончета, препоръча Валери Симеонов след като парламентът прие предложенията му за промени в Закона за хазарта на второ четене. Според новите текстове, няма да има гратисен период за лицензите на частните лотарии, те ще бъдат прекратени веднага след обнародването на закона следващата седмица.

Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се изземат всички талони от всички места, където се продават в момента освен тези на спортния тотализатор, разясни лидерът на НФСБ. Хората, които имат неполучени печалби, да не се притесняват. Те ще могат да си получат парите по силата на общите правила на игрите, в които са участвали.

Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или да заведат дела, за да ги получат. Тъй като парите от тиражите са събрани, печалбите са базирани върху общите приходи от съответния тираж, така че всеки заинтересован има правно основание, има и пари, които са събрани, за да си получи той печалбата, каза още Симеонов.

Талони за лотария ще се продават вече само в пунктовете на спортния тотализатор или в помещения, специално наети от държавното тото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *