Главният прокурор Иван Гешев няма почивен ден. След като обяви, че ще арестува всички олигарси на прехода, които са окрали дъжавата, днес той влезе в ромския квартал „Христо Ботев“ в столицата и гръмко заяви: „Тук съм, за да кажа, че обявяваме война на битовата престъпност. Тези, които тормозят възрастните хора по селата, убиват и изнасилват, трябва да преосмислят поведението си“.

Тук съм, за да кажа, че обявяваме война на битовата престъпност. Тези, които тормозят възрастните хора по селата, убиват и изнасилват, трябва да преосмислят поведението си”. Заедно с вътрешния министър Младен Маринов, Гешев обиколи махалата с черно яке е бейзболна шапка и разказа на журналистите, че се провежда акция срещу заподозрени за извършване на грабежи от бензиностанции в столицата. При операцията има само един задържан, а четирима души се издирват.

Акцията е част от общодържавната проверка на граждани, които имат повече от две висящи дела. Освен с обири на бензиностанции, престъпната група вероятно се е занимавала и с кражби на автомобили, подозират властите, пише БГНЕС. Не е ясно обаче дали издирваните са извършители на приписваните им престъпления, защото част от обирите са извършвани от маскирани хора. Властите обясняват, че издирваните се опитали да оберат магазин за цигари вечерта преди акцията в квартала.

От ромския квартал Иван Гешев се зарече, че до края на годината ще бъдат постигнати сериозни резултати срещу битова престъпност.

„Ще бъдем безкомпромистни ! Държавата е длъжник на своите граждани и е време да плати дълга си към хората, които ни плащат заплатите“, отсече Гешев. И отправи поредната закана: „Никой не е недосегаем пред закона. Ако е имало такъв период след 1989 г., той е приключил. България се променя. Време е преходът да свърши и да кажем “стига”.

Гешев повтори тезата на своя говорител Сийка Милева, че срещу прокуратурата се водят “хибридни атаки”. “Зад Божков, Цветан Василев, Арабаджиеви, Баневи стоят милиарди”, каза Гешев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *