Следизборно: ГЕРБ назначи нов шеф на „Летище София“

Правителството на ГЕРБ назначи нов изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД броени часове, след като стана ясно, че партията губи над 350 000 гласа на изборите и мечтата на лидера си да управлява още един мандат.

В понеделник следобед (5 април), пред служителите в администрацията на летището официално е бил представен новият шеф на дружеството Христо Ханджиев. Досега Ханджиев е бил директор на Дирекция „Сигурност“ – същата, която преди него ръководеше досегашният шеф на аеропорта Владимир Рапонджиев. Както се казва – пълна приемственост…

Всъщност, именно с мотива „плавен преход“ е бил представен на служителите новият ръководен екип. За самия Христо Ханджиев се знае твърде малко – че е близък на доскорошния директор Рапонджиев, както и че е завършил право.

Заедно с Христо Ханджиев, като нов член на Съвета на директорите е била представена и Христина Янкова, също бивш служител на летището, която си е тръгнала от него след конфликт с досегашния шеф на борда Ася Иванова. Както първи писа „БАНКЕРЪ“, в края на 2020 г., Янкова беше избрана с конкурс от Агенцията за публичните предприятия и контрол (АППК).

На 2 април (петък) изтече последният официален работен ден на Владимир Рапонджиев, а две седмици по-рано от аеропорта си тръгна – след изтичането на 3-месечно предизвестие – и Мая Андреева, бивш член на директорския борд, припомня banker.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *