Слави сънува „средния пръст“ на Каракачанов, но мълчи за Доган

С измислен скандал пробва да блесне новият политик и лидер на полунелегалната и все още нерегистрирана партия „Няма такава държава“ Слави Трифонов. Бившият тв водещ, за когото усилено се твърди, че е новият политическия проект – патерица на ДПС и лично на почетният председател Ахмед Доган, днес реши да излезе на светло, но с фалшива новина за военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който бил показал среден пръст по телевизията.

Въпросният фейк има за основа интервю на Каракачанов за предаването на Канал 3 „Денят на живо“ с Наделина Анева на 15 октомври. В студиото се обсъжда темата темата за скандалното решение на съдията от Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев да освободи австралиеца Джок Полфрийман, който е в затвора за убийството на Андрей Монов. Лидерът на ВМРО обяснява хронологията на събитията, ролята на БХК и на Съюза на съдиите в България, и какво точно е показал Джок Полфрийман на зам.-шефа на затворите, който е изпратил становище до съда, в която твърди, че убиецът не се е поправил и следователно не трябва да бъде предсрочно освобождаван.

Ето какво казва Красимир Каракачанов пред Канал 3:

„Продължава да ме озадачава поведението на някои съдии, включително на шефа на съдиите Лозан Панов. Не може да ми говориш и призоваваш за правила и морал и да призоваваш съда по-бързо да реши случая и да го пуска. Това нормално ли е? За какво правораздаване говорим? Всъщност Хелзинкският комитет (БХК) и Съюзът на съдиите играят комбина. Не го ли виждаме? Виждаме го!

Я да извадим фактите! Имаше и становище от зам.-шефа на затвора, че лицето (Джок Полфрийман, б.р.) не се е поправило и не заслужава да бъде освободено. Имаше! И какво излезе? Един хулиган излезе и показа среден пръст и каза, че това е поздрав за зам.-директора на затвора. Той си го спомена по име. Значи той много добре е знаел същите тези от БХК кой какво мнение е имал. Може ли Хелзинкския комитет да ходи и да освобождава убийци? Може, в България може всичко“.

Бихме искали да обясним на Слави Трифонов и най-вече на сценаристите му, че терминът фалшиви новини не означава само „измислени новини“. Фалшиви новини са и тези, които са извадени от контекста и са манипулирани; използване на определени думи от изречение; умишлено акцентиране върху даден израз и същевременно игнориране или омаловажаване на други от едно и също изложение, използване на определени мимики и жестове за нечисти цели и прочие.

И тъй като разбираме, че Слави Трифонов е начинаещ политик, който трябва да блесне с нещо пред бъдещия си, евентуален електорат, ще си позволим да му дадем няколко съвета как спечели любовта на народа (или на много малка част от него). Нека той и сценаристите му се поинтересуват от следните интересни факти:

-Как Ахмед Доган стана официален собственик на ТЕЦ- Варна и прословутите „сараи“ в „Бояна“?

-Дали ГЕРБ и ДПС не са си разпределили страната за местните избори?

-Къде управляващата партия и уж опозиционното ДПС са в полуофициални предизборни коалиции?

-Защо Бойко Борисов не чувства безсилен пред желанието на ДПС негов човек за втори път да бъде начело на безконтролната прокуратура?

-Колко имота имат Борисов и дъщеря му? А синът на Доган?

…и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *