Слави пак изпълзя за Македония: Кирил Петков е виновен за всичко

Дългия цитира Османи за загубения мач на София срещу Скопие, пръст в него имали всички без ИТН и “Възраждане”

 

Лидерът на ИТН Слави Трифонов пак изпълзя в социалните мрежи по темата “Северна Македония”. Този път той си послужи с думи на външния министър на Скопие Буяр Османи, за да удари по предишния кабинет и конкретно срещу Кирил Петков. Дългия цитира Османи, който казва, че изходът от преговорите със София приключил с резултат “3:1” в полза на РСМ:

“Пред телевизия “Сител” северномакедонският външен министър Буяр Османи е заявил следното:

“Изходът от преговорите с България приключи с 3 на 1 за нас. Ние запазихме езика, започнахме преговори за членство в ЕС и оставихме историческите въпроси извън пътната карта. България получи промяна на Конституцията някъде по средата на процеса – след започването на преговорите. Поради тази причина смятам, че това бе един добър компромис“.

Ето и какъв е краткият анализ на шоумена, бивш коалиционен партньор на “Промяната”, който излъчи външен министър именно свой кадър – Теодора Генчовска:

“Този резултат – 3:1 за Северна Македония, в българския парламент гласуваха “Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, а БСП йезуитски се въздържа. “Има такъв народ” гласува “против”.

P.s. Не забравяйте, че подигравката с българската история и памет и отказът веднага да бъдат защитени правата на българите в Северна Македония, а не някъде в далечното бъдеще, е една от причините, заради които падна правителството на Кирил Петков”, твърди Слави Трифонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *