Славия не иска да има изпадащи от Първа лига

Босът на „белите“ се изметна и предложи смяна на формата

 

БФС пак вкара темата за увеличаване на състава на Първа лига. Това означава, че изпадащи няма да има, а най-лошият вариант за борещите се за спасение е последният да играе бараж с третия от втория ешалон. Разкрития по темата направи членът на Изпълкома на БФС и шеф на Славия Венци Стефанов.  

„Вече 3 години говоря против сегашния формат на шампионата. За мен 16 отбора са най-точният вариант за българския футбол. Това прави 30 кръга и още 6-7 срещи за Купата на България. Четох, че Атанас Фурнаджиев казва, че за новия сезон не могат да се променят нещата. Абсолютно форматът може да се промени за новия сезон. Важни са хората по регионите, а не какво казал този или онзи. В Швейцария за всяко нещо правят референдум, а ние тук – „куче влачи рейс“. Явно не е добре запознат човекът. На него силата му е в другия бизнес – с автомобилите“, обяви пред Спортал Стефанов.

Така той няма и за 20 дни обърна палачинката, защото с промяната Славия ще се спаси по административен път. От началото на сезона „белите“ са при изпадащите, а чак в последния кръг след 2:1 над прекия конкурент Монтана, най-старият столичен клуб събра 19 т. и се изкачи на 11-о място от 14 тима. Все пак Славия е на 3 т. от последния Етър 5 кръга преди края на редовния сезон.

„Не може да направим корекция в правилника за настоящ сезон, а за следващ. Бъдете сигурни, не търся начини да спася Славия по административен път. Славия ще се спаси на терена. Вярвам, че няма да изпаднем“, заяви в края на февруари Стефанов.

Според него решенията трябва да бъдат взимани от хората, които инвестират във футбола ни.
„Дайте да видим кой е дал. Който е дал, той да седне на масата. Има право да говори само, който е дал. Не ни трябват такива, дето само са яли. Решенията трябва да идват от тези, които дават – Гриша Ганчев, Сираков, Кирил Домусчиев, шефовете във Враца, ТИМ във Варна, Найденов, Крушарски, хората в Ботев Пд, Иван Василев и т.н. Тези хора дават“, смята Стефанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *