Слабаков за паниката в Сливен: Това е терористичен акт в интернет

Урумов и ВМРО нямат нищо общо, категоричен е евродепутатът

Нито Александър Урумов, нито ВМРО имат нещо общо с паниката в Сливен, заяви в  ефира на НОВА евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков.

Той бе гост в предаването„Неделята на NOVA“ заедно с главния секретар на ромите в България Петко Асенов, който заяви, че Слабаков е избран за евродепутат с цигански гласове. От своя страна Андрей Слабаков отговори, че благодари, но за цялата листа на ВМРО за евроизборите циганските гласове са около 400. Аз само имам 10 хиляди преференци, та нещо не излиза сметката, обясни той.

Андрей Слабаков определи случилото се в ромските махали на Сливен, Карнобат и Ямбол като абсурд. В конкретния случай има някакъв абсурд. В концепцията на Красимир Каракачанов за хората, които не желаят да се образоват пише, че трябва да има глоби за тези, които не пращат децата си на училище, а не обратното, коментира Слабаков.

Той допълни, че напрежението от публикация в интернет определи случилото се като терористичен акт. В момента Андрей Слабаков изготвя доклад към ЕК относно тероризма в интернет.

Слабаков е категоричен, че всеки, който всява смут, страх и хаос, което ще доведе до безредици и дестабилизация, се нарича терорист.

Това се нарича терористичен акт в интернет. Терорист не е само човек, който се опасва с динамит и се гърми на площад „Народно събрание”. Те трябва да бъде намерени и осъдени. Най-големият проблем е, че по-голямата част от циганските общности са неграмотни и полуграмотни, заяви още евродепутатът.

Допълни, че проблемът с грамотността не е само български – сред циганите у нас, а е проблеми на целия ЕС. Над 100 млн. души не могат или четат и пишат трудно в Европейския съюз и това е следствие на огромната миграция на хора от трети страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *