Академията на Рафаел Надал в Манакор се развива прекрасно след откриването си през 2016 г., като вече излъчи няколко тенисиста сред елита на Тура, а стартира и Чалънджър турнир на своите кортове.

Изглежда обаче не всичко покрай нея е толкова хармонично. Местното управление в лицето на кмета Микел Оливер изненадващо подхождат негативно към проекта, като обвиняват Матадора във възползване от привилегии и в парламентът е бил повдигнат въпросът относно редовното плащане на таксите ѝ за смет и други данъци. Очаква се да се стартира разследване.

Сред обвиненията към най-знаменития гражданин на Манакор е и това, че пред Rafa Nadal Academy не е изградено кръгово кръстовище, както е била първоначалната уговорка.

Рафа реагира с открито писмо към медиите, в което изразява възмущението си от отношението, с което се сблъсква:

„Не мога да повярвам на тези клеветнически атаки, на които съм подложен. Много ме боли, защото винаги съм бил насреща за хората в Манакор. Когато си от района, ти показваш с делата си, а не с думи, колко обичаш мястото. Мълчах дълго време, но да бъда обвиняван в користни цели, когато винаги съм показвал сърце и желание да помагам на всеки тук, е обидно.“

Надал обръща внимание и на позитивния ефект, който академията им над притока на туристи към града:

„Инвестирал съм голяма част от парите, които съм спечелил в тениса, именно в Манакор. Академията дава работа на над 300 служители, а децата са в пъти повече. Мястото е – освен всичко функционално, което предлага – и туристическа атракция. Хора от цял свят идват в Манакор, за да я видят и оставят парите си тук за престой, храна и други разходи…“

Несъмнено допълнителна причина за разочарованието на испанеца е и фактът, че той винаги е подхождал със страст и всеотдайност към събитията в родния си град. През миналата година той и екипът му се включиха активно като доброволци при възстановителните акции след големите наводнения в Манакор, а впоследствие Матадора се включи и с финансова помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *