Те са некомпетентни, сбъркани и не трябва да управляват, каза бургазлията 

Няма да подкрепя кабинет на „Продължаваме Промяната”. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия Тома Биков. Скандално прозвучава думите му в ефир, че политици от тази  партия трябва да бъдат въдворени с усмирителна риза за известно време, за да се успокоят и да почнат да бъдат полезни.

„Тези хора са некомпетентни. Те са абсолютно сбъркани и те не трябва да управляват страната. ПП е една радикализирана левица“, добави той.

Бургазлията уточни, че от ГЕРБ не са предлагали управление на „Продължаваме промяната“, а само разговор.

„Те са втора политическа сила. Реализирането на кабинет с втория мандат винаги е злополучно. С третия може и да се създаде правителство, но то няма да е проевропейско или антикризисно. То ще бъде компромисно, нещо за зимата, за пролетта. Ние не предлагаме това, а с нашия мандат искаме да се осъществи проевропейско и антикризисно управление”, обясни той.

„Няма да вкараме „Възраждане” в управлението и няма да има такава коалиция, за каквато опозицията си мечтае. Не е време нито за игри, нито за закачки“, заяви Биков.

„Казахме още в началото, че ще положим всички усилия да има правителство. Аз не виждам чисто интелектуален потенциал в част от останалите формации, за да има някакво адекватно управление на страната”, добави той.

По думите му следващи избори означават още по-сложна ситуация. „Тогава затъваме в кризата и вървим към разпад на политическата система”, подчерта политикът от ГЕРБ, който днес има рожден ден.

След свалянето на кабинета „Петков” е можело да не се ходи на предсрочен вот, ако Кирил Петков и Асен Василев не са били премиери, както предлагали от ИТН, припомня той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *