Скандал в Русия! Босът на „Вагнер“ нарече шефа на Генералния щаб на въоръжените сили гей

Евгений Пригожин обяви ген. Герасимов за хомосексуалист

Собственикът на руската Частна военизирана компания (ЧВК) “Вагнер” Евгений Пригожин нарече шефът на Генералния щаб на Руските въоръжени сили генерал Герасимов хомосексуалист. Публично.

Дни по-късно Пригожин обяви превземането на гр. Соледар, като подчерта, че извършено само от неговите части. И беше опроверган веднага. От руското Министерство на външните работи. Украинските медии и официални власти дори нямаха време да реагират първи.

Ден по-късно “гласът” на руското военно министерство генерал Игор Конашенков оповести превземането на Соледар, но… от руските въоръжени сили. Съобщението сочеше ясно, че заслугата е единствено на държавната армия. Посланието бе ясно – Пригожин да не си приписва заслугите.

Последва остра реакция от шефa на частната армия с твърдението, че “непрекъснато се опитват да откраднат победата на ЧВК “Вагнер”.

Междувременно настъпиха поредните рокади на Путин на върха на военното командване, които разбъркаха пластовете. Оповести ги министър Шойгу. Бе реабилитиран и назначен за командващ на военните операции в Украйна все още действащият шеф на Генщаба Герасимов, а досегашният командващ, препоръчаният от Кадиров и Пригожин за ръководител, генерал Суровикин бе понижен до негов заместник, пише OFFNews.

Като че ли генералите бяха надделели.

Същата вечер в нова сводка на говорителя на военното министерството се отправи похвала и благодарност към ЧВК “Вагнер” за участието им в операциите около и в Соледар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *