Скандалът се разраства: Уволниха Ричард Величков от фитнес залата

Фитнес инструкторът Ричард Величков е отстранен от длъжността „премиум инструктор“ в популярната верига фитнес центрове „Пулс“. Това се случва след скандални разкрития в медиите, които показаха, че бившия участник от „ВИП Брадър“ извършва търговия с опасна хранителна добавка за отслабване, съдържаща наркотичното вещество „Сибутрамин“.

На запитване от страна на Би Ти Ви, от фитнес-веригата, където Величков е водил групови тренировки, заявиха, че компанията не е участвала по никакъв начин в продажбата, маркетинга и вноса на продукта, за който се предполага, че предизвиква инфаркти и инсулт. Има даже няколко жертви на продукта. От „Пулс“ настояват, че изобщо не са били запознати с дейността на Ричард Величков. Фитнес инструкторът е временно отстранен от провеждането на занимания, докато не се изяснят всички факти и обстоятелства, казват от веригата.

Според запознати обаче Величков няма как да е извършвал дейността си без да има подкрепата на веригата. Служители на „Пулс“ свидетелстват, че Ричард парадирал с много близки отношения със собственика на елитните зали Паскал Стойчев. Упорито се мълви, че реалния инвеститор на опасните хранителни добавки, които уж се произвеждат в Мексико, е именно Паскал, който обаче стоял на заден план. Твърди се, засега без доказателства, че мускулестият баровец пласирал добавките не само в България, а и в още три държави. За Паскал се знае, че е в близки отношения с Младен Михалев – Маджо, който му отпуснал кредит преди години, за да стартира бизнеса с фитнес зали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *