Фирми на пиарката на Народния театър прибраха 82 500 лв. от държавата

Фирми на дъщерята на ДПС-пиарката на Народния театър Велислава Кръстева мащабно усвояват обществени ресурси. „Бизнес дамата“ Ния Коцева е получила общо 82 500 лв. държавно финансиране от министерства и агенции за пиар услуги, показа проверка на Рикошет.орг. в Агенцията за обществени поръчки.

Една от фирмите й – „Франк Стратиджикс“ ООД е прибрала общо 62 335,20 лв. 34 800 лв. са от Министерство на регионалното развитие и благоустройството по договор от ноември 2018 г., през Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Министър по това време е ГЕРБ-ерът Николай Нанков. За пиар на българското председателство на Съвета на Европейския съюз дружеството получава по 3 контракта съответно 13 767 лв.,8 260 лв. и 5 507 лв. Парите са отпуснати от несъществуващото вече Министерство за българското европредседателство на Лиляна Павлова.

Велислава Кръстева успешно пробутва семейната фирма и за източване на пари от ДПС за …“пиар“. „Франк Стратиджикс“ ООД е организирала събития на младежката организация на партията и на евродепутката Филиз Хюсменова, чията сътрудничка 5 години в Брюксел бе Ния Коцева.

Друга от 4-те фирми на наследничката на Велислава Кръстева – „Инфлуенсър.бг, усвоява пари по европрограми и е получила близо 16 000 лв. коронасубсидии. Фирмата има договор за 10 000 лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, показва още справката в регистрите.

На снимката: Велислава Кръстева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *