Скандално! Карадайъ при Ердоган: Турция е нашата родина

Прелюбопитна е реакцията на ДПС и особено думите на председателя Мустафа Карадайъ при визитата му при Реджеп Ердоган.

В събота Карадайъ, заместникът му Ахмед Ахмедов и евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк са се срещнали и с турския президент Реджеп Ердоган. Приемът се е състоял в имението “Вахдеттин” в Истанбул, но без медии.

Борбата ни е да защитим турската си идентичност, казал Карадайъ пред Шентоп, цитиран от Анадолската агенция. Това е Карадайъ при срещата си с председателя на турския парламент Мустафа Шентоп, съобщи Анадолската агенция.

Той напомнил, че предците му са дошли от Турция преди 100-150 г. “Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там (в България – б.р.). Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си”, допълнил Карадайъ.

Тези, които са турци и членове на българския парламент, не служеха на турците, а на собствената си партия. Те не могат да защитават правата на турците. Единствената философия на националистите е враждебността срещу турците, допълнил още той. Пред шефа на турския парламент Карадайъ подчертал и че у нас агитацията на чужд език е забранена със закон, а държавата не им помагала в раздаването на турски учебници в училищата. “За съжаление, в България има двоен стандарт спрямо турците”, казал Карадайъ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *