Силистренка от „Зелените“ и БСП стана първия зам.-кмет на Терзиев в София

Силистренка ще е първият зам. кмет на новоизбрания градоначалник на София Васил Терзиев, пише Кворум Силистра. Това е досегашният зам.-кмет на район Оборище Надежда Бобчева. Тя ще отговаря за екологията. Бобчева е била два мандата общински съветник от БСП в Силистра, както и председател на групата. От 2019 г. се премества в София.

Васил Терзиев обеща, че ще съобщи имената на заместниците си до края на тази седмица. Вчера Надежда Бобчева е била на „Московска“ 33, за да се срещне с досегашния зам. кмет в Столична община Десислава Билева. Бобчева като зам.-кмет от район „Оборище“ също е отговаряла за екологията.

Тя е от „Демократична България“ – Зелените. Икономист е по образование.

Надежда Бобчева е работила в общински администрации, заемайки различни длъжности (експертни и ръководни) – десетина години в Силистра и от 2019 г. – в София. В два мандата на органите за местно самоуправление (2011-2015 и 2015-2019) е била общински съветник от БСП в Общински съвет – Силистра. Притежава опит в разработка, управление и оценка на проекти, финансирани със средства от ЕС. Говори английски и руски езици. Член е на Изпълнителния съвет на ПП „Зелено движение“ – част от Коалицията, която Бобчева представлява като водач на листа в област Силистра в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *