БСП настоява земеделският министър да обясни пред парламента защитен ли е националният интерес

 

БСП иска изслушване на земеделския министър Кирил Вътев във връзка с предложението за отпадане на ембаргото за внос на украинско зърно. То бе подкрепено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС и гласувано в парламентарната икономическа комисия, без дори да е обсъдено със земеделския министър.

“Министърът на земеделието на това правителство заяви, че никой не го е питал, никой не е съгласувал и дори не го е информирал за това, което ще решава Народното събрание. Това е скандал”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Според нея въпросът има геополитическо, но и национално значение.

“Как е защитен българският национален интерес, българската икономика и производство? Има и социален елемент – как ще се отрази това на цените на хляба и хлебните продукти”, допълни Нинова.
По думите на лидера на БСП министърът на земеделието подкрепя протестите срещу собственото си правителство.

“Характерът на сглобката е такъв, че никой не зачита публичните институции, където се вземат решенията. Това е перфектен пример на паралелна държава и задкулисие”, категорична е Корнелия Нинова.
“Ако министърът на земеделието има достойнство, а той изглежда като мъж с характер, трябва да напусне кабинета”, призова тя. Зърнопроизводителите подготвят национален протест заради вдигането на ембаргото за внос на украинско зърно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *