Рупърт Мърдок се сгоди за пети път на 92 години

Австралийският медиен магнат и натурализиран американски гражданин Рупърт Мърдок се сгоди за пети път на 92-годишна възраст, съобщават световните медии в петък, позовавайки се на негов говорител.

Годеницата на милиардера е 66-годишната вдовица Ан Лесли Смит от Сан Франциско.

Новината е съобщена от „Ню Йорк пост“, едно от изданията, собственост на медийната компания „Нюз корпорейшън“ на Мърдок. Според публикацията магнатът и новата му възлюбена са се запознали в едно от калифорнийските му лозя през септември миналата година – само месец след официалния му развод с четвъртата му съпруга, моделът Джери Хол.

Покойният от 14 години съпруг на Ан Лесли Смит е кънтри певецът Честър Смит, заемал и ръководни постове в радиото и телевизията.

Според „Ню Йорк пост“ Рупърт Мърдок е поднесъл годежния пръстен с диамант на избраницата си на 17 март, в Деня на Свети Патрик. Двамата ще се оженят в края на лятото.

„Бях много нервен. Страхувах се да се влюбя, но знаех, че ще ми е за последен път. По-добре да е така. Щастлив съм“, споделя Мърдок пред „Ню Йорк пост“.

„За двама ни това е дар от бога“, посочва Ан Лесли Смит. „Също като Рупърт съпругът ми беше бизнесмен … Така че говоря езика на Рупърт. Вярваме в еднакви неща“, допълва тя.

Освен с Джери Хол, магнатът има зад гърба си още три провалени брака – с австралийката Патриша Букър, която е била стюардеса, с родената в Шотландия журналистка Анна Ман, която според медиите е получила 1 милиард щатски долара след развода им, и с предприемачката с китайски произход Уенди Денг.

Рупърт Мърдок, чието състояние се оценява от сп. „Форбс“ на повече от 17 милиарда щатски долара, е баща на шест деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *