Лидерът обяви, че няма да има прошка за сгазилите лука в името на партията

“С Григор Димитров си говорих. Казва ми: “Ходих си до Хасково. Толкова промени има в тая държава.” Този интересен анекдот включи в речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на партията.

“В частта на направеното ние нямаме конкуренция. Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че ще направиш “Витошка” пешеходна, че ще направиш естакади из София, че по “Струма” ще ходят на море и ще се връщат да си вечерят вкъщи. Това вече в факт”, изреди Борисов.

“Да не я коментираме повече темата за оставката на Цветанов, че е болезнена. Мен ме боли най-много! Ключовата дума е справедливост. Можех да кажа след евроизборите: народът ни прости, и да оттегля на Цветанов оставката. Както правят в БСП. Те сега си избраха там човека, който купуваше гласове в Асеновград, за член на ръководството.

“Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да съществува”, отсече премиерът Борисов.

“Доказахме, че можем да строим и хората знаят, че ще стане. Нарочно застанах да ме гледат – да видим колко ще ме напсуват. Сигурно мога още да ви говоря, но искам много добре събранията да си огледат хората. Етичната комисия, изпълнителната комисия, ще окажа максимална помощ. Някъде ще направя промени, но ще оставя събранията да взимат решения. Измислил съм как ще го правим.” Каза още премиерът Бойко Борисов на националното събрание на ГЕРБ.

“Ще има срещи с обществеността, за да видим какво мислят хората за нашите кметове и съветници. Трябва да видим дали не сме се самозабравили, дали не сме станали много лъскави. В момента, в който хората усетят това, партията е загинала. Има много, и не само млади, успели и доказани хора, които искат да участват в партийния живот, но местният феодал не ги допуска. Трябва да се подготвим в следващите години да обновяваме. Трябва да направим радикални промени и там където губим. Какво правим в Плевен? Военно училище, магистрала построихме, площади. Само защото няколко човека са се възприели като тартори, не само, че нямаме успех, но и ни се смеят”, обясни премиерът.

“Благодаря на Цветанов за лоялността и знам, че така ще бъде и за напред. Отчитаме доброто, направено от всеки човек, казваме му когато е сгрешил. Това е демокрацията. Партията е по-важна от всички, ако искаме да оцелеем. Искам да има магистрала “Хемус”, да има магистрала до Видин, справедливост, ред и доходите да се вдигат непрекъснато”, допълни Борисов.

Той обясни, че е имало един период на застой по време на прехода и ГЕРБ трябва да се справи с него. “Вижте властта как смени походката. Има един много хубав такъв виц. Не искам да сменяте походката, а да гледате работата си. Остава ли ни още нещо”, попита премиерът, а Паунов му отвърна, че всичко вече е изговорено. “Закривай. Митко, имаш 3 часа, ще отидеш на плаж. А как е магистралата до Поморие”, пита премиерът и сподели като за финал, че скоро ще я изпробва сам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *