Резиденцията – бардак. Колко Мата Хари са били на повикване при Борисов?

Бившият премиер Борисов е бил посещаван от различни жени в резиденцията, някоя (някои) от които са го снимали гол като спи – става ясно от неговите обяснения в отговор на въпрос на пресконференция.

Правителствената резиденция е била като бардак с особен режим на влизане – жените не са проверявани, както обясни по-рано Борисов пред немския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Сега той каза пред журналисти в четвъртък: „…Защото когат’ ме е нямало, тогава са наслагали тея работи в чекмеджето. Грешката й е, че е снимала, че съм там. Само че не е била само тя, която е идвала в нас, трябва да обвиня несправедливо някого… Това е проблемът.“ Това отговаря на въпрос ще разкрие ли коя е Мата Хари, внесла в спалнята му пачки, злато и пистолет – както той я нарече пред немския вестник. Миналата есен в интервюто си пред него Борисов обясни, че можело да е дама, която го е чакала там, докато дава интервю, имала време от 15 минути да снима:

„Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности.

Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й.

И така, преди две или три години, най-вероятно през 2017 г., съм сниман как спя. Някой е успял да отвори вратата на спалнята ми и да направи снимката. Но на нея виждате само как спя… Трябваше да се добави нещо, което да отврати хората. Затова сложиха златни кюлчета, пачки пари и пистолет в нощното ми шкафче и след това снимаха тази аранжировка…”

Тогавашните му обяснения предполагат за извършителка една жена. Миналата година Борисов даде да се разбере, че знае коя е. Дори се изрази така – „една прекрасна госпожа от президентството”. Приближеният му сайт „Пик”, който пише това, което Борисов мисли, написа, че това е Христина Бобокова, съпруга на преследвания с измислени от прокурора Гешев обвинения бизнесмен Бобоков. Тя обаче не е от президентството и Борисов по-скоро пуска клюка и прави интрига със засегнат от закона едър бизнесмен, когото е обявил за враг, заедно с други бизнесмени. Не му е за пръв път да пуска такива димки. Първо обясни като излязоха снимките в медиите, че президентът Радев, който живее в съседство в резиденцията, го следил с дрон.

Агробизнесменът Светослав Илчовски пред парламентарната комисия съобщи, че снимките са правени от плеймейтката Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер. Премиерът бил „почерпен” с нея от бизнесмена Иван Ангелов-Пилето, който й платил 5000 лева да обслужи премиера. На свой ред Ангелов пред комисията каза, че премиерът можел да си намери и по-хубава и по-скъпа жена. Илчовски пък каза също, че някои от кюлчетата са подарък от същия този Ангелов. И Бадер, и Ангелов отрекоха.

Но обясненията на Борисов потвърждават, че в резиденцията са го посещавали различни жени, достатъчно на брой, че да не може да си спомни коя от тях е. Или кои. Защото и самите снимки при анализ показват, че са правени с два различни модела смартфони на четири пъти в продължение на две години (виж тук анализ на снимките). По-вероятно е различни жени на повикване да са продали тези снимки или да са посещавали премиера именно с цел да направят тези снимки.

Защо точно чекмеджето е снимано пълно с пачки и злато? Същите снимки незнайната (незнайните) Мата Хари са могли да направят и като набутат пачките и злато в някой от шкафовете. Очевидно Борисов е отварял това чекмежде пред дами и е вадил от него банкноти да „почерпи”, за „финансова подкрепа”. Затова и снимащите са отваряли чекмеджето за снимка и при всички четири пъти през двете години има различно количество пачки и злато.

Обясненията на Борисов, че имал каса, защо ще държи в чекмедже, само поставят въпроса – а какво е имало в нея и колко е била пълна?

Иван Бакалов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *