Райчев: ГЕРБ няма да прави четвърто правителство

Най-вероятният резултат от изборите е кабинет тип „Беров“, прогнозира социологът

 

Бойко Борисов е достигнал до максимума на рейтинга си и нищо не може да добавя. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV социологът Андрей Райчев.

„Динамиката на тази година е странна. Според всички социологически агенции ГЕРБ води, Борисов няма какво да спечели и просто доиграва мача, играе по-защитно като отбор, който води в резултата. Комуникацията от джипа на два пъти му донесе успех, особено извън София. Малко смешно е, но Борисов винаги е играл малко смешна роля, което му носи успех – това е добре овладяно. Това е много добре построена и успешна роля“, заяви Райчев.

По думите му ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство. Или ще останат в опозиция, или ще подкрепят по някакъв начин новото правителство. ДПС са в подобна позиция – не искат да стоят във властта, но не искат и власт, която е против тях. Така е много вероятно двете партии да разговарят за министър-председател и за правителство с къс мандат.

При това положение най-вероятният изход е то да е с мандата на трета партия. Най-вероятният резултат е правителство тип „Беров“, с нов Беров, договорено за кратък срок, посочи политическият анализатор.

По думите му формулата „Всички срещу ГЕРБ“ е трудно осъществима. Не става „всички малки срещу ГЕРБ“, а трябва „всички малки, плюс БСП, срещу ГЕРБ“. А някои от малките не искат с БСП, отбеляза Андрей Райчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *