Разследването в ББР ще продължи

Може и да има човек на Божков в правителството, а Борисов като е бил член на БКП дълги години?, попита Антон Кутев

 

Проверката в Българската банка за развитие ще продължи. Около 1 млрд. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не е и малки. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големият бизнес, бих казал олигархията.

Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев по Нова тв. Факт е обаче, че само за три дни служебното правителство направи много, а ние няма да спрем дотук. Дали проверката ще стигне до прокуратурата – ще разберем тази седмица, добави Кутев.

Той уточни, че поканата да бъде говорител на служебния кабинет е дошла от президента Румен Радев. Приех с удоволствие, защото вярвам, че в България е дошло време за промяна. Вярвам, че това служебно правителство може да даде началото, каза Кутев.

Може и да има в служебния човек на Васил Божков, но това не значи, че сме зависими от Божков, Дубай или когото и да е, отговори Кутев на въпрос „Има ли Васил Божков квота в служебното правителство?“.

Ми защо пък да не е от Божков? Бойко Борисов като е бил член на БКП толкова много години. И не е само той. В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от БСП, каза още Кутев.

Той обясни, че слуховете за състава на кабинета са много, но не са от голямо значение. Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата, допълни Антон Кутев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *