Разкриха основната версия за убийството на Николай Драгополов

Въртял схеми с кухи фирми и подставени лица

 

Вече стана ясно, че разстреляният показно с два куршума в главата на кръстовището на Околовръстното шосе и „Симеоновско шосе“ в София 46-годишен Николай Драгополов, е въртял схеми с кухи фирми и подставени лица.

Мъжът, който няма нито едно дружество на негово име, се е съгласил да стане прокурорски свидетел по дело срещу група за източване на ДДС.

Ултралуксозният джип „Мерцедес“ G класа, в който бе убит пред приятелката си, с която живее на семейни начала, и 11-годишното й дете.Драгополов във вторник, е обявен за продажба от автокъща за 135 000 лева. Мъжът се е водил неформално управител на автокъщата, но по документи тя е собственост на Кирил Кирилов от Видин.

Убитият е карал в последните месеци над 20 луксозни автомобила, които са обявени за продажба в автокъщата на Околовръстното.

Сега пък стана ясно как точно е действала въпросната автокъща.

Според основната версия за разстрела на Драгополов е, че той е имал спор с бивш партньор, с когото вкарвали коли от Франция и въртели схеми с ДДС.

Колите били главно от марката „Ауди“ и „мерцедес“. Според схемата се взимали основно от Франция, идвали и от Испания, след това номерата им се преправяли и на крайните клиенти по документи се представяли като внос от Германия.

Драгополов пребивавал предимно в чужбина – Испания и Франция, но от миналата година се върнал в България заради ковид пандемията.

В последните месеци управлявал различни луксозни автомобили, които се продавали в автокъщата. Мерцедесът, който е застрелян, е един от тези автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *