Ръководството на ДАНС получи наградата „Джордж Тенет” от САЩ

 

С премиера Николай Денков обсъдихме редица важни предизвикателства пред страната. Надявам се правителството да постъпи максимално мъдро и да управлява в интерес на България и нейните граждани. Така президентът Румен Радев коментира заявката за подадена ръка от министър-председателя.

„Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите, структурата, задачите, функциите на службите, както и начина им на взаимодействие с чуждестранните партньори. Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с реформа. Не е реформа да смениш ръководството с наши хора от записа”, добави президентът.

Радев настоя идеите за реформа да бъдат сложени на масата. „Сегашното ръководство на ДАНС миналата година получи наградата „Джордж Тенет” от САЩ. Сега излиза, че тези, които искат да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство. И по този начин те обезсмислят оценката, дадена от нашите партньори. Да се разберат, когато говорят за посолството – срещу посолството ли тръгват”, подчерта държавният глава.

Във връзка с бедствието по Южното Черноморие той очаква да се извърши задълбочен анализ как действат местните власти и държавата. „Каква е подготовката за природни бедствия и каква е реакцията, когато се случат”, посочи той. Радев направи паралел с наводнението в Карловско. „Там нямаше жертви. Но от първите часове беше мобилизирана армията, на място бяха пожарната и МВР, хеликоптери и министри, които стояха дълго време”, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *