“С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото сега това означава война НАТО-Русия. Ще работя срещу въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази се прикрива това” – това заяви президентът Румен Радев от Прага.

“Политици, които тласкат България към война, независимо дали от невежество или корист, дължат отговори на българите, чии интереси обслужват”, заяви Радев и уточни: “Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа „Демократична България“ бърза да тласне страната ни във войната още преди да бъде свикан парламентът”.

Радев продължи атаката срещу ДБ: “Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха и за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна”.

Президентът коментира ДБ във връзка с въпрос за намеренията на градската десница да внесе в НС проекторешение за изпращане на оръжие за Украйна.

Днес Радев подчерта, че е по-важно да имаме парламент, отколкото да вървим към нови избори. “На политическите партии ще предоставя достатъчно време, за да могат да обсъдят принципите и приоритетите, около които да се обединят, така че да се излъчи управленско мнозинство и правителство. Очаквам да не забравят, че на първо място трябва да поставят интересите на българските граждани. Изключително важно е да имаме парламент, защото българският конституционен модел на властта се основава именно върху Народното събрание”, обясни Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *