”Партиите се правят, че правят правителство. А иначе с удоволствие ще оставят трудната работа през трудната зима на президента Румен Радев. Даже ще го сочат с пръст и ще му казват, че прекалява с властта. … Това е крачка към обезсилване на демократичните инстинкти в България, а те и без друго не са много силни”.Това заяви пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на ”Галъп интернешънъл”.

По думите му на нови избори хората може би ще накажат този, който е пречил да се състави правителство.

“Огромната грешка на ГЕРБ е, че тръгнаха да свалят правителството на Кирил Петков. Ако не го бяха свалили, ерозията щеше да намали по естествен път техния рейтинг до доста по-ниски нива. ГЕРБ тръгнаха да ги свалят, с което върнаха поляризацията на тема ГЕРБ – анти-ГЕРБ, позната от 2020 година. “Продължаваме промяната” доста добре сърфират на тази вълна, доста умело.

Ако и да се очакваше те да са политически наивници, се оказват доста добри политически играчи, поне засега  ПП автентично зае един обществен сегмент на тези избори, ако добре играят картите си, това ще бъда новата лява партия на България”, каза още той

Според него с протестите през 2020 г., наред с многото хубави неща, страната си е причинила т.нар. непреодолими червени линии, които пречат днес да има ефективно управление.

Симеонов посочи, че от лятото на 2021г. живеем в кампания кой да излезе най-малко виновен за очертаващите се нови избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *