Пъклен план на ГЕРБ срещу президента – Гешев е средството, целта е протестите и недоволството да се насочат към Радев

Да анализираме избора на новия главен прокурор на Република България. Нарочно през изминалите месеци не коментирах кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, защото исках да бъда достатъчно уверен, че съм прав в това което ще се случи – И ТО СЕ СЛУЧИ.

Ето го и планът.
Прокурорите издигнаха и избраха Иван Гешев за главен прокурор.
Министерския съвет по закон има правото да издигне свой кандидат, но не го направи. Дали този ход е обмислен и нарочен, ще разберете в края на анализа.

Ако министерския съвет беше издигнал свой кандидат, кой щеше да е той? От Министерския съвет нямат достоен такъв, който да поеме ръководството на прокуратурата, а дори и да имат, те знаят, че техния кандидат няма да може да се пребори с Иван Гешев. Това е първата причина да не издигнат свой.

На второ място, министерския съвет има зъб на президента Румен Радев. И сега им се отдава възможността да атакуват президента чрез недоволството на гражданите и току виж това недоволство да го свали или поне да го разклати силно. Как ще стане това?

Неиздигайки свой кандидат, остава само кандидатурата на Иван Гешев, и разчитайки на реакцията на гражданите по такива въпроси, то неминуемо хората ще са против липсата на състезателния характер между Гешев и някой друг. Това ще изведе хората на улицата, които ще насочат недоволството си към единствения кандидат, без значение за неговите професионални качества.

И това се случи. Бяхме свидетели на ежедневно недоволство и протести срещу избора и единствената кандидатура на Гешев. В деня на избора му 24.10.2019 год. протеста затвори кръстовището на Орлов мост.

Съвсем нормално е, при липсата на друг кандидат издигнат от Министерския съвет, да бъде избран единствения – Иван Гешев. Няма как да има друг изход от ситуацията. Той е избран с мнозинство. Протестите ще продължат. Много точно и ясно Бойко Борисов призна между редовете на своите изказвания, че оттук нататък последна дума има президента. Това ясно доказва, че в мислите на Борисов по този казус е президента Радев.

И сега. Ако президента подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, то протестите ще се насочат директно срещу Румен Радев и ще разклатят сериозно имиджа му, което ще е силен удар към президентската институция.  Ако президента откаже да подпише указа, то тогава ще бъде обвинен от други от обществото, че не се съобразява с избора на мнозинството 20/4. Пак ще се организират протести срещу Радев, което ще разклати имиджа му и президентската институция.

Планът на Министерския съвет да разклати президентската институция чрез избора на главен прокурор ще изпълни задачата си. Само за това, че Министерския съвет не издигна свой кандидат, ще удари силно президентската институция и ще породи голямо недоволство спрямо Румен Радев.

Много гаден и пъклен план срещу президента на Република България – Румен Радев. Планът е на Министерския съвет, средството е Иван Гешев, а целта е Румен Радев. Министерския съвет не са нарушили закона, като не са издигнали свой кандидат. Спазили са закона и никой не може да им търси някаква отговорност.

Прилича ми на игра на шах. Понякога правиш видимо несериозен ход, но всъщност имаш план за след няколко хода. Ето защо, ако трябваше да се протестира или да се протестира сега, то протестите трябва да са насочени към Министерския съвет, който не издигна свой кандидат.

Нито Иван Гешев ви е виновен, нито президента Румен Радев. Не се подвеждайте.

Мажд Алгафари, фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *