Путин не е в кома, появи се публично и обяви: Ерата на еднополюсния свят приключи

Западните партньори умишлено подкопаха международните основи в името на своите геополитически амбиции, посочи още руският президент

Руският президент Владимир Путин не е в кома. Вчера той се появи за пръв път публично от няколко седмици – на икономически форум в Санкт Петербург.

„Ерата на еднополюсния свят приключи, въпреки опитите да бъде запазен и опазен с всички налични средства“, заяви той“

Западните партньори умишлено подкопаха международните основи в името на своите геополитически амбиции, посочи още руският президент.

“Бизнес репутацията и доверието във валутите бяха фундаментално подкопани, това беше направено нарочно… Ерата на еднополюсния свят приключи, въпреки опитите да се запази и опази по всякакъв начин. Играта се играе само пред една врата. Светът, основан на такива догми, е по дефиниция нестабилен. Съединените щати смятат себе си за пратениците на Бог на Земята. Обявили са интересите си за свещени. Те се интересуват от интереси, а не от нужди. Тези промени са фундаментални. Нищо няма да е както преди”, каза Путин.

Според него западните държави искат да накажат и смажат всеки, който се откроява от общите им редици и не искат сляпо да се подчиняват.

“Ако някой бунтовник не може да бъде преследван, укротен, тогава те се опитват да го изолират или, както се казва сега, да го отменят. Използва се всичко, дори спортът, олимпийското движение, забрани на културата, шедьоври на изкуството, поради единствената причина, че авторите им са от грешен произход”, каза още Владимир Путин на форума в Санкт Петербург и добави, че това е естеството на сегашния пристъп на русофобията на Запад.

“Руската специална операция в Украйна се превърна в “спасителен пояс” за западните страни, което им позволява да обвиняват Москва за грешните си изчисления в икономиката” каза още Владимир Путин.

Според него съществуващите проблеми с инфлацията, храните и енергетиката са свързани с погрешната икономическа политика на властите в западните страни, а не с Русия. “Днешното покачване на цените, инфлацията, проблемите с храните и горивата, бензина, в енергийния сектор като цяло са резултат от системни грешки в икономическата политика на сегашната администрация на САЩ и европейската бюрокрация. Ето причините. Ще говоря и за нашата специална операция, да, тя имаше някакво значение, но коренът е точно в това – в тяхната погрешна икономическа политика”, подчерта Путин.
Руският президент настоя че санкциите, наложени срещу Русия от Запада, са “безумни и необмислени”.

В същото време той подчерта, че “количеството и скоростта на въвеждане” на санкциите нямат прецедент, и желанието на Запада е било “да ги вземе набързо”, за да смаже руската икономика, каза Путин. Според него икономическите загуби на ЕС от санкционната треска на страните членки могат да надхвърлят 400 милиарда долара, а инфлацията в някои страни от Еврозоната се е повишила до 20%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *