Пуснаха от ареста кмета на Сандански

Атанас Стоянов твърди, че някой му е подхвърлил парите в колата

 

Кметът на Сандански Атанас Стоянов бе пуснат от ареста. Той беше задържан в края на изборния ден по сигнал за търговия с гласове.

При обиска на колата на Стоянов бяха намерени пет списъка с имена и от определени секционни комисии. В жабката бяха открити и над 2000 лв.

Стоянов твърди че, пликът е подхвърлен. Кметът излезе тази сутрин пред общината в Сандански, за да направи изявление, а негови служители бурно го аплодираха.

“Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Тази проверка продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея имената в така нар. списъци, органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора”, каза той пред журналисти пред общината в Сандански.

Според него арестът му е опит за дискредитация не само на него като кмет, но и на ВМРО.

Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал, каза още Стоянов, цитиран от БНГЕС.

Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е сложил тези средства в нея, е имал технически средства да я отключи, каза още Стоянов.

Той добави, че е готов да си търси правата в съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *