Протест блокира “Капитан Андреево“, не пускат коли от Турция

Протестиращи блокираха движението на „Капитан Андреево“, предаде БНР.

Демонстрантите носят плакати „Не на изборния туризъм“. Движението от граничния пункт с Турция на влизане в България е затворено.

Около 50 души блокираха движението по пътя на влизащите автомобили от Турция. Те са представлявани от Веселин Милчев, който е заявил, че е организатор на протеста и по думите му не е свързан с нито една политическа партия.

Демонстрантите няма да позволят преминаването на нито едно превозно средство и на хората, които са в тях, идващи от южната ни съседка, тъй като биха могли да гласуват за президент у нас.

На място има засилено полицейско присъствие.

Полицията и от протестиращите формират групи, които да водят преговори за евентуалното пропускане на превозните средства, които возят болни хора, малки деца или ППС, които превозват бързо развалящи се стоки.

Час по-късно, около 10:15 ч., движението беше възстановено.

Изборният ден в турския град Чорлу започна при слаб интерес. Два часа и половина след началото на изборния ден местно време пред секциите имаше по едни-двама избиратели. По същото време миналата неделя на вота „2 в 1“ пред стаите за гласуване вече имаше опашки, съобщи бТВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *