“Продължаваме промяната” честити Националния празник на България с пост в социалната мрежа Фейсбук. Дори и в него Кирил Петков и компания успяха да намърдат… Украйна.

“Днес почитаме паметта на загиналите за Освобождението на България – български опълченци, руски и украински войници, воини от Румъния и Финландия”, написаха от “Промяната”.

Пропагандата е в ход. Петков и компания успяха да наместят украинските войници на трето място. Не са ги сложили пред руските само за да не предизвикат полемика.  Да, през Руско-турската война може да е имало войници с украински произход, но те са били войници на Руската империя. Загиналите са вписани в историята като жертви на Руската империя, а не на Украйна.

По същата логика от “Продължаваме промяната” можеше да напишат, че почитаме паметта и на македонските опълченци, загинали за Освобождението на България. Българи от македонски произход също се бият на Шипка.

Никога назад в историята руската армия, борила се за Освобождението на България, не е делена на руснаци и украинци. Е, “Промяната” явно няма проблем да преиначава и историята…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *