Правителството предлага до дни: Независим прокурор ще разследва главния

Мярката е включена в препоръките на венецианската комисия

Независим прокурор ще разследва главния. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Лице в лице”. По думите му мярката е включена в препоръки на Венецианската комисия, които правителството ще обяви на извънредно заседание в следващите дни.

Борисов похвали новоизбрания главен прокурор Иван Гешев, като заяви, че според него е той е най-добрият кандидат, защото има богат опит в оперативната работа. Премиерът каза, че се е срещал и с други потенциални кандидати, които обаче, по думите му, са били мързеливи.

„Сотир Цацаров е много начетен. И в диспут с всеки един от своите опоненти той ще го победи. Гешев е повече човек израснал в оперативната работа. Той е много по-добър в оперативната дейност и аз съм убеден, че той ще има много повече успехи и добра работа с МВР и ДАНС, защото е с по-оперативно мислене”, каза Борисов.

В разговора стана ясно още, че премиерът е подкрепял Лозан Панов по времето, когато Христо Иванов е бил правосъден министър: „Най-много го подкрепях. Той нямаше да стане съдия, ако аз не го бях подкрепил – с парламентарните си групи, с начина по който се избират във Висшия съдебен съвет с излъчените от нас представители”.

Борисов е категоричен че свободата на словото в България не е компрометирана, защото по думите му няма тема, която да не е била отразена от медиите.

Същото е казал премиерът и на срещата с „Репортери без граници”: „Казах: „Дайте ми факти”. Новина, която е скрита или разследване непуснато по телевизиите или нестигнало до зрителите”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *