БСП и “Демократична България” връщат част от загубената подкрепа през ноември, когато техни избиратели гласуваха за ПП, коментира социологът от Маркет линкс

“Продължаваме промяната” има по-голям потенциал за подкрепа от ГЕРБ, не е изключено партията на Кирил Петков и Асен Василев да стане първа на изборите, ако успее да мобилизира скритите гласове за себе си.

Това заяви социологът Добромир Живков от “Маркет линкс” по бТВ. Агенцията обяви вчера част от проучване, според което ГЕРБ получава най-много проценти при вот сега. 48% са заявили, че ще гласуват, уточни той.

Лидерите на ПП Кирил Петков и на ГЕРБ са с равна подкрепа при мажоритарен вот, почти еднакво е и недоверието при тях.

БСП и “Демократична България” връщат част от загубената подкрепа през ноември, когато техни избиратели гласуваха за ПП.  БСП е в много добра форма. Наблюдавайки проучванията ни през последните няколко месеца, те са със стабилен резултат и дори с лека тенденция нагоре. ДБ също успява да възстанови част от подкрепата си, добави Живков.

Любопитното при Възраждане и Костадин Костадинов е, че стоят малко встрани в кампанията и това води до известен спад в подкрепата им, обясни социологът.

По думите му служебният кабинет остава в сянката на президента Румен Радев, той е силната фигура и в изпълнителната власта.

—————————————————

Проучването е проведено в периода 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. То е финансирано и реализирано съвместно от bTV и “Маркет Линкс”. Проведено е сред 1067 лица над 18-годишна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *