ПП-ДБ с малка преднина пред ГЕРБ

С малка преднина пред ГЕРБ се нарежда новата коалиция на “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”, показват данните на брюкселското издание “Politico”. БСП обаче губят драстично доверието на избирателите си. На ръба на 4-процентовата бариера остава “Български възход” на Стефан Янев.

26% от гласовете биха спечелили и ГЕРБ, и новата коалиция ПП-ДБ, ако изборите бяха днес. Социологията на “Politico” не отчита разлики, по-малки от 1%. От графиката обаче е видно, че ПП-ДБ водят, макар и с минимална преднина пред Борисовата партия.

Трети според социологическите данни се нареждат от ДПС, които печелят 13% от доверието на избирателите. Партията на Мустафа Карадайъ държи позициите си от изборите през октомври.

Динамиката е интересна при “Възраждане” и БСП. Партията на Костадин Костадинов е малко зад ДПС, но по всичко личи, че формацията гълта от електората на левицата. Столетницата пък се е сгромолясала с още поне 1% спрямо резултатите си през октомври и, ако изборите бяха днес, щеше да получи 8% от гласовете. За сметка на това “Възраждане” е спечелила точно 2% за същия период и формацията на Костадинов “диша във врата” на ДПС също с около 13%.

.

На ръба на 4-процентовата бариера в момента е Стефан Янев и партията му “Български възход”. Забелязва се минимален отлив на избиратели от формацията спрямо получените гласове през октомври миналата година, но все още е под въпрос колко точно подкрепа ще спечели БВ на изборите и дали тя ще е достатъчна, за да може партията да влезе в новия парламент.

2 коментара

  1. плащайте на агенциите, , хората ви разбраха вече

  2. плащайте на агенциите, , хората ви разбраха вече

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *