Посрещнаха Борисов в Търново с плакати „Добре дошъл в Цветановград“

Премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с плакати „Добре дошъл в Цветановград“ по време на вчерашното му посещение във Велико Търново. На входа на града го посрещнаха група активисти на БСП, недоволни от управлението на града. Борисов посети старата столица, за да присъства на клетвата на курсантите във военното училище. Той трябваше да открие и ремонтирана улица в града, но при вида на недоволните посрещачи, церемонията беше отменена.

Бойко Борисов не беше посрещнат с почести в старата столица. Входната табела на Велико Търново беше облепена с надпис „Цветановград“. Подобни транспаранти бяха издигнати и на една от новоизградените улици в града. Именно от там премина Бойко Борисов, който забави кортежа, за да прочете какво пише на плакатите, след което прецени, че е по-добре да не спира.

„А вместо Бойко Борисов днес да бъде където му е мястото в парламента и да отговаря на питанията, той дойде да прави предизборна кампания, заедно с кандидатите на ГЕРБ във Военния университет, което е абсолютно нарушение на закона“, заяви Петко Тюфекчиев- областен председател на БСП.

Той посочи, че новоизградената улица е финансирана по „Бедствия и аварии“ и има само една отводнителна шахта“.  „Той дори не слезе от колата си и не можа да види вкопаните гаражи, които чакат 30 години да имат подход към гаражите си и при всеки по-голям дъжд мазите им се напълват с вода“, коментира Валерия Дончева- БСП.

„1 800 000 са похарчени публичен ресурс само с възлагателно писмо от бившия кмет и той трябва да отговаря за това и не само за това“, заяви Стоян Витанов-БСП. „Ако някой се гордее днес, че живее в Цветановград с всичките недомислия, които се вършат и всичките лъжи, които се изричат, претоплени проекти, за мен това е възмутително“, допълни Стоян Витанов.

По първоначална информация Бойко Борисов трябваше да открие новоизградената улица, но до такава церемония не се стигна. Той продължи обиколката си в друга посока.

Остри реакции в социалните мрежи предизвика и снимка от откриването на кампанията на ГЕРБ в Копривщица.  Местната партийна организация се престара в дейността си, като на представянето на листата за местните избори подари на всеки от присъстващите фланелка с лика на Бойко Борисов.
Рекламните „материали“ бяха чинно наредени върху облегалките на столовете в залата на местното читалище „Хаджи Ненчо Палавеев“. Атмосферата в залата напомни за времената на „култа към личността“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *