Пореден журналист напуска НТВ

Пореден журналист напусна екипа на Нова телевизия. Спортният коментатор Илиян Енев се е сбогувал с колегите си в нюзрума, след като е бил свален от ефир за двубоя ЦСКА – Лудогорец (0:0) на ”Българска армия”.

Първоначално той е трябвало да коментира двубоя, но след отправена “молба” от Лудогорец, чийто собственик е именно собственикът на Нова Кирил Домусчиев, мястото му е заел друг човек от екипа. След скандал Енев е решил да напусне, допълва Офнюз.

Това не е първи скандал в Нова, откакто Домусчиев пое медията. Още в първите дни на управлението му си тръгна екипът на Gong.bg начело с главният редактор Николай Александров, а мястото му зае послушен изпълнител. Тогава формалният повод беше обаждане да се публикува материал срещу ЦСКА.

Други колеги пък си тръгнаха сами, като дори не чакаха формален повод като намеса в работата им от страна на новото ръководство на медията.

В този случай свалянето на Енев от ефир е заради неговия коментар на ситуация от двубoя нa “oрлитe” cрeщу Лoкoмoтив Плoвдив, която касае неотсъдена дузпа за “смърфовете”. В 68-ата минута Йocип Тoмaшeвич нaхлува в нaкaзaтeлнoтo пoлe нa Лудoгoрeц и e прeпънaт oт зaщитникa нa дoмaкинитe Cиcиньo. “В нaкaзaтeлнoтo пoлe ce рaзвивaт дeйcтвиятa. Дa видим дaли Cиcиньo изби тoпкaтa? Нe мoжa дa игрae c тoпкaтa Cиcиньo cрeщу Тoмaшeвич. Eтo кaк Тoмaшeвич пoвeдe тук тoпкaтa и Cиcиньo гo cпънa. При тoвa в нaкaзaтeлнoтo пoлe – тoвa трябвaшe дa e дузпa”, казва Енев.

Думите му, изглежда, не се харесват на ръководството на Лудогорец. След мача с Черно море през уикенда пък Домусчиев нападна остро съдията Георги Кабаков, който в последно време получава и наряди в Шампионската лига, с искане да бъде наказан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *