Полускъпоценните камъни крият неподозирани лечебни свойства

Полускъпоценните камъни са едни от красотите на природата, които често са подценявани. Те обаче са били неразделна част от не един античен, мистичен ритуал на древните култури за изцеление.

“Кристалите са достъпни предмети, с които можем да достигнем до по-дълбоки мистични и духовни висини и в днешно време”, смята модерният мистик Жизел Лапомп-Мур.

Всъщност покупката на полускъпоценни камъни за лечение и профилактика се превръща в истинска мода в САЩ. Ако и вие искате да дадете шанс на енергията на полускъпоценните камъни, каналът “OMG Facts” във vbox7 разкрива за какво са полезни някои от тях:

Аметист

Този кристал помага при хронично главоболие, причинено от стреса на всекидневието. Ако имате проблем с концентрацията, вземете си един камък на работното място. Аметистът действа успокояващо и е задължителен за всеки работещ.

Черен турмалин

Камъкът има по-добър детоксикиращ ефект, отколкото повечето чайове, които продават в интернет. Освен това оздравява двигателния апарат.

Карнеол

Този красив камък подпомага храносмилането, подходящ е и за бременни. Камъкът е добър вариант за пречистване на кръвта.

Флуорит

Камъкът премахва болки, блокажи, възпалителни процеси. Освен това може да се използва и с други, за да се подсили въздействието му.

Златен пирит

Това е камъкът на хормоните. Особено подходящ е за жени с дисбаланс на половите хормони. Освен това се справят добре и с депресивни състояния.

Топаз

Това е камък с множество предназначения. Действа успокояващо, стимулира храносмилането, регенерира.

Лунен камък

Още един камък за женското здраве. Особено подходящ за проблеми с хипофизата, като се справя и с безсънието, ако се постави под възглавницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *