Георги Йовчев е категоричен, че по никакъв начин не е провокирал служителите на реда

Жандармерията тръгна към нас, а аз си извадих телефона и започнах да снимам. Изведнъж жандармерията ме подгони и започнах да бягам, защото разбрах накъде отиват нещата. В един момент ме свалиха на земята и започнаха да ме бият. Това каза Георги Йовчев в интервю за „Тази сутрин“ по бТВ, дадено от болничната стая.

Мъжът е пострадал по време на протеста срещу БФС.

„В момента, в който ме оставиха, аз се изправих, единият от полицаите ме удари през ръката, телефонът ми падна и се счупи, а след това ме удари директно в носа“, разказа той.

„Според мен го е ядосало това, че започнах да ги снимам. Може би аз съм бил прекалено наивен, да си мисля, че докато ги снимам, няма да ме нападнат“, коментира Йовчев.

„Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам тампони в носа, но съм доста по-добре. Имам фрактура на носа след удар с палка от полицай. По никакъв начин не съм провокирал“, уверява той.

„Жандармерията заплаши, че ще използва водното оръжие срещу мен и останалите 20-25 човека, които бяхме останали на младежката палата. Наредиха ни да се разпръснем. Зачудих се защо – бяхме изключително малко хора и не правехме абсолютно нищо“, обясни мъжът.

Той е разпознал полицаят, който го удря – оказва се от съседен за него квартал.

„Отидох мирно на протеста, не съм хвърлял камъни, не съм палил полицейски бусове, не съм трошил линейки. Повечето хора, които трошаха, бяха с маски на лицата“, посочи Георги.

„Аз през цялото време стоях по-далече от „фронтовата линия“. Когато за първи път са използвали водното оръжие, аз бях до магазина и едва след това разбрах какво се е случило“, коментира пострадалият мъж. Той допълни, че е искал да изрази отношението си към падението на българския футбол и по-специално към Борислав Михайлов.

“От дълги години се боря срещу БФС – заради начина, по който управляват футбола. Организаторите на този протест аз не ги познавам. Не съм част от футболна фракция, фен съм на футбола от малък“, коментира пред бТВ Ивайло Гроздев, който подава заявлението за протеста срещу БФС на 16 ноември. Казва, че го е направил, за да бъде протестът законен.

„Това е уведомително писмо към Столичната община. Сами видяхте обаче какво се случи при законен протест. Протестът беше мирен, докато не се появи шествие, а такова не сме организирали. Не съм подтиквал никого към нищо“, отбеляза той.

Гроздев не знае защо бившият министър на спорта Красен Кралев е споменавал неговото име. Той уточни още, че не е част от екипа на Димитър Бербатов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *