За полицейски произвол срещу мирни граждани в столично заведение, съобщиха от Сдружението на заведенията в България. Според информацията, събитията са се случили по време на протеста на футболни фенове срещу ръководството на БФС.

Протестът вчера ескалира, като десетки полицаи и протестиращи бяха ранени. Появиха се и кадри на полицейско насилие.

“По първоначална информация има и пострадали унгарски фенове”, посочват от Сдружението на заведенията в България.

“Кой ще поеме отговорност?”, питат ресторантьорите.

Сдружението разпространи и кадри. Въпросните кадри вече обикалят социалните мрежи от вчера вечерта. Бяха заснети от адв. Петромир Кънчев от Инициатива “Правосъдие за всеки”, който излъчваше на живо от протестите.

“Потресаващите кадри за скандалното поведение на анонимни полицаи в частното заведение Бар 75 до Спортната палата, където унгарци и българи гледат мача по телевизията”, пише за случката журналистът Иво Божков.

“Днес в продължение на повече от два часа излъчвах на живо протеста срещу БФС. Ето какво засне телефона ми, а вие ми кажете нужно ли бе това полицейско насилие срещу гледащи мача българи и унгарци. Гледайте и пращайте на МВР с тези въпроси. Благодаря на Никола Костов, който е изрязал тази част, която още не мога да повярвам, че бях свидетел”, пише от своя страна адв. Кънчев, който заснема кадрите.

Никола Костов пък посочва: “Да влезеш в заведение и да го опустошиш, докато хората гледат мача.Да налагаш с палка клиенти на заведението (при това хората бяха и с вдигнати ръце от страх), питащи: “Чакаййй, защо ме биеш”.

Костов препубликува и следното видео със скандално поведение на служители на МВР:

 

ФрогНюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *