Повечето лица в партиите на промяната са част от статуквото

БСП продължава курса си да критикува новите партии в парламента.

Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото„, заяви социалистът Стоян Мирчев, който е депутат от БСП и член на Изпълнителното бюро на партията.

Решението на левицата да върне третия мандат за съставяне на правителство също бе белязано от атака на лидерката Корнелия Нинова към „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се, мутри вън“.

„Трите нови партии показаха политическа незрялост, липса на култура за политически диалог… Отиваме на предсрочни избори и отговорността за това трябва да бъде понесена от новите политически субекти. Хората им възложиха големи очаквания и надежди, но те ги пропиляха“, заяви Нинова в събота.

Ден по-късно Мирчев продължи тезата на Нинова, че този парламент не е способен да произведе политики.

България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да идем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си противоречия и това явно даде отражение в разговорите между партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да направим промяна не се състоя“, посочи социалистът пред БНР.

От „червената партия“ се придържат към тезата, че ако бяха опитали да съставят правителство, щели само да загубят време и да удължат управлението на кабинета в оставка.

Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики. Но това време щеше да даде и възможност на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните години„, посочи Стоян Мирчев.

Подобно на други свои колеги в Народното събрание, той също смята, че страната се намира в политическа криза.

България е в специфична ситуация, на прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения„, обобщи Мирчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *