Плевнелиев: Коалицията на новото управление се ражда под юмрука на Радев

Правителството ще бъде нестабилно и неустойчиво. Концепциите на „Демократична България и БСП са абсолютно несъвместими. Затова Кирил Петков иска ясно разписано коалиционно споразумение. Това ще му даде комфорт в такава трудна за удържане, дори невъзможна комбинация. Притеснява ме ролята на Радев, коалицията на новото НС се ражда под юмрука му“. Това заяви Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г. в студиото на „Твоят ден“.

Той сподели, че е притеснен от ниската избирателна активност. „Тя ще доведе до проблеми за нашата демокрация. От 2,3 млн. гласували за Радев преди 5 години, сега са с милион по-малко. Обикновено 20-30% пък е вотът за министър-председател, а сега са 10%“, сподели той.

Плевнелиев подкрепя подхода на „Продължаваме Промяната“ – първо да се види къде е България днес и къде трябва да бъде след 4 години, какво трябва да се направи, за да може идеите да имат резултати, кои партии са готови да ги подкрепят и чак тогава кой ще участва в коалицията.
„Те имат европейски подход и смирен тон. Тръгва се в посока на градивност“, смята той. За него почтените хора са навсякъде, затова никой не бива да се изживява като морален стожер.

Според него АМ „Тракия“ е била договорена от Манолова за 3 млрд. лева, докато при ГЕРБ тя е построена за 500 млн. лв. „АМ „Хемус“ ще се оскъпи поне с 3 млрд. лева благодарение на усилията на Радев и Рашков. Корупцията не се бори селективно, а системно“, смята Плевнелиев.

По темата с кандидатурата за президент на проф. Герджиков той опроверга твърденията, че той е зависим от ГЕРБ. „Имамe златен шанс да направим нещо елементарно – да убием сценариите и да им се противопоставим“, коментира още той.

1 коментар

  1. Недоумявам защо на това Недоумение му се дава непрекъснато и навсякъде трибуна за да ръси АНАЛизите си и мненията които никой не е искал.

    Смята той…сподели той…опроверга твърденията…подкрепя…притеснен е…заяви той…

    Всеки има право на мнение, но на национално ниво малко са тези БИВШИ които имат моралното право да дават съвети накъде и как трябва да върви държавата.

    Ами яви се на избори бе, другарю Плевнелиев, ако толкоз много ти се ще да влияеш на политическия живот в България. То като че ли преди много си имал собствено мнение и влияние, та сега ли…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *