ПКП Караянчева се добрала със зъби и нокти до листата

Въпреки изтеклите през лятото записи с обиден ПКП-сюжет и драмите, които произтекоха от тях, Цвета Караянчева все пак успя да се пребори за първото място в кържалийската листа на ГЕРБ. Lupa.bg обаче научи, че лидерското й място до последно е висяло на косъм.

Както Lupa.bg писа още през декември, лидерът на партията Бойко Борисов смятал за най-разумно да се лиши от услугите на Караянчева и в прав текст й казал: „С тоя прякор не мога да те вкарам пак в парламента…”.

Половината от членската маса на партията в града също настоявала шефката на Народното събрание повече да не се кандидатира в Кърджали заради компрометираното й име. Привържениците на ГЕРБ предлагали тя да бъде командирована за водач в Пловдив-област.

Със сетни усилия обаче Караянчева убедила лидера Бойко Борисов, че без нея ГЕРБ няма да вземе и един мандат в Кърджали – и той ще отиде в ръцете на ДПС.

Самият Борисов първоначално възнамерявал да изпрати за водач на кърджалийската листа бившия културен министър Вежди Рашидов. Впоследствие обаче се разколебал, защото Рашидов не бил на особена почит в града, освен това вече нямал енергия за изтощителната предизборна кампания.

От друга страна Цвета Караянчева демонстрирала невероятен хъс за победа. А и успяла да разчисти местната вътрешно-партийната конкуренция, така че тя да остане единствена алтернатива.

На предстоящите парламентарни избори Цвета Караянчева ще се изправи в Кърджали срещу не кой да е – а срещу председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Конкурент от БСП пък ще й бъде дъщерята на един от доскорошните любимци в червените редици – Димчо Михалевски. Неговата наследница Петя Михалевска ще води листата на социалистите, следвана от особено популярната в Кърджали Есен Устренска.

1 коментар

  1. Че то Бойко и шайка на друго не се и надяват.
    Той Бойко има много опит от ДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *