Петър Илиев се появи, унищожи всички шансове ИТН да имат кабинет

Спорната фигура в проектокабинета на ИТН Петър Илиев даде тази сутрин интервю по Нова тв. Той нападна доста арогантно и грубо политическите и медийните си опоненти, с което напълно унищожи шансовете правителството на „Има такъв народ“ да получи подкрепа от „Демократична България“ и „Изправи сеБГ! Ние идваме!“.

Той обясни как е нападнат от „кафяви медии“, визирайки изданията на Иво Прокопиев „Дневник“ и „Капитал“, които писаха много подробно по темата за научния му труд, в които има текстове, буквално преписани от разработка на доц. Наталия Киселова. Още тогава от ДБ и ИБГНИ поискаха Илиев да бъде изваден от проекта за правителство. Хората на Слави Трифонов не само че не го направиха, но го и „повишиха“ с номинация за вицеmремиер по вътрешната сигурност. Илиев обясни, че не е член на партията на Слави Трифонов. Но обяви, че е предложен за вътрешен министър от самия Трифонов, с когот си имат „мъжка дума“.

Илиев отговори доста арогантно и на въпрос какъв е характерът му – „питайте майка ми и баба ми“. Сам се оценявал, защото сам виждал какво е постигнал. Имало опити да бъде „тичан медийно“, защото другите се страхували.

Номинираният за министър каза и още нещо по адрес на опонентите си: „Голям страх тресе кочината на задкусилието“.

Той бил още по-силен след „цялата тази медийна атака“. Бил станал решителен за това, което трябвало да се свърши за държавата.

„Разколебаване е дума, която не познавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем”, е тезата на Илиев.

Той заговори за себе си в трето лице: „Петър Илиев няма да бъде унищожен, моите прадеди са водили битки на нож и аз ще продължа пътя си“.

По адрес на Татяна Дончева, той заяви: „Няма да коментирам изказванията на защитници на Мултигруп и на защитници на обвиняеми подсъдими, които са избягали в чужбина“.

Той коментира и т.нар. „барбадоска връзка”. „Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Това е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и държавата, която има най-близки партньори – САЩ и Великобритания – също стратегически български евро-атлантически партньори”, каза Петър Илиев.

Не се интересувам от ченгеджийски номера! Тричат ме медийно, аз съм един от най-обичаните преподаватели в университета, отсече още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *