ПГ на БСП се разграничи от две трети от депутатите си заради Цацаров

Имало политическо решение да не го подкрепят за КПКОНПИ и никой не показал, че има различна позиция

Ден, след като две трети от парламентарната група на БСП изненадващо подкрепи Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ, скандалите в „червената“ парламентарна група продължават. Ръководството ѝ разпространи позиция, в която на практика се разграничава от по-голямата част от собствените си депутати.

В съобщението, разпространено от партийния пресцентър, се подчертава, че на 10 декември е имало общо събрание, на което е било прието политическо решение Цацаров да не бъде подкрепян. Само трима социалисти са били против.

Било решено също така всеки, който е с друго мнение, да изрази позицията си от трибуната. „Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи публично това. Парламентарната група на „БСП за България“ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята лична отговорност“, подчертават от левицата.

По-рано днес в „Тази сутрин“ депутатът Антон Кутев коментира, че в момента виждаме разцепление в групата, а след няколко месеца явни ще станат същите процеси и в партията. Според него председателят Корнелия Нинова не успява да удържи единството в „червените“ редици.

По думите му „хора с медийни империи“, сред които – депутатът от ДПС Делян Пеевски, са повлияли на избора на председател на КПКОНПИ и даже някои от депутатите от левицата са гласували „от страх“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *