Пациентка в реанимация изключи кислорода на съседа си по легло

72-годишната жена спряла апарата на 79-годишен мъж, защото й пречел да спи

 

72-годишна едва не уби съседа си по легло в реанимацията на болница в Манхайм. Възрастната жена е в ареста, защото е изключила кислородния апарат на 79-годишен мъж, за да може да спи.

Възрастният мъж бил зависил от механичното захранване с кислород, съобщават от полицията в града. Въпреки това във вторник срещу сряда през нощта обвиняемата на два пъти изключвала устройството, тъй като шумът я дразнел.

След първото спиране на кислорода персоналът на болница реагирал веднага. Медицинската сестра на смяна направила забележка на пациентката, като подчертала, че подобно поведение от нейна страна може да застраши живота на нейният съсед по легло.

Въпреки това, час по-късно, тя отново изключила апарата. това довело да спешно реанимиране на 79-годишния мъж. Животът му в момента е вън от опасност, но продължава да е на апаратно дишане в реанимацията на болницата.

Възрастната пациентка е заподозрян в опит за непредумишлено убийство. Днес тя е преместена в ареста и изправена пред магистратите. Тя вероятно ще бъде настанена в поправителен дом, съобщават от прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *