„Патриотите“ не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ

В неделя коалицията „Българските патриоти“ регистрираха листите си за Пловдив и областта за изборите за 46-то Народно събрание. Александър Сиди от ВМРО е водач в Пловдив, Борис Ячев от НФСБ – в областта.

Пред БНР – Пловдив Сиди коментира, че ВМРО е работило за самостоятелно участие и едва около 10 000 гласа не са стигнали на партията да влезе в 45-то НС. „Това не доведе до решаването на големия въпрос с либералната пропаганда, на която сме свидетели сега“, подчерта той и допълни:

„Това, което ни мотивира да се обединим с НФСБ и Воля за участие в 46-то НС, е самото 45-то НС. За 9-те си работни дни 45-ият парламент успя да натвори големи глупости. От реваншизъм и омраза махнаха хората на ВМРО от изборните секции и отвориха възможността в Турция да се правят много секции“.

Александър Сиди подчерта, че няма конкретно няма квотно разпределение на гласовете в листите, а преференциите могат да ги пренаредят.

Той допълни, че „Българските патриоти“ не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ, тъй като 4-те години в коалиция са нанесли тежка репутационна вреда на ВМРО.

Сиди посочи и бъдещите управленски задачи на патриотичната коалиция – подобряване живота на хората, здравеопазване, образование, сигурност, доходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *