Патриарх Неофит е в болница, състоянието му не е тежко

Патриарх Неофит е бил приет в болница „Токуда“ в сряда, като състоянието му не е тежко. Това заяви Ловчанският митрополит Гавриилпред БТА. Той уточни, че неговата информация е от главния секретар на Светия синод на Българската православна църква епископ Герасим.

В сряда сайтът Doxologia Infonews съобщи, че патриархНеофит е бил „транспортиран по спешност до неврологичното отделение на „Токуда“ късно вечерта на 15 срещу 16 юни“. Той е бил в тежко състояние, което било стабилизирано.

„Не знам подробности за състоянието на патриарх Неофит, както и не знам в кое отделение е настанен“, каза още Ловчанският митрополит.

По-рано Николай Георгиев – началник на отдел „Връзки с обществеността“ на Светия синод, заяви пред БТА: „Към този час при мен няма информация за промяна в здравословното състояние на българския патриарх“.

Отец Георгиев каза още, че въпросът за здравословното състояние на патриарха е „по някакъв начин е личени само най-близките му могат да кажат“.

Засега няма официална информация от „Токуда“ за състоянието на 75-годишния Неофит.

Той беше приет в болница и през април. Тогава от пресцентъра на Светия Синод заявиха, че „както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница“.

При постъпване му в болничното заведение му е направен PCR тест за Covid-19, който е бил отрицателен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *