Емил Димитров-Ревизоро е депутат втори мандат и се води от гражданската квота на ВМРО. Роден е през 1962 г. в Перник. Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци. За да получи апартамент и жителство в София, работи няколко години в строителството. Завършил е Висшия икономически институт в София и право в Благоевград. Има следдипломни квалификации по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като надзорник и счетоводител. Прочува се като финансов ревизор, откъдето идва и прякорът му.

През 1998 г. финансовият министър Муравей Радев го обявява за Ревизор номер 1 заради ревизията му на Държавния резерв и бартерите нефт срещу зърно. Година по-късно го уволнява заради проверка на митниците, в която Димитров описва крупни далавери и контрабандни схеми. В ревизионния акт обаче Ревизоро не споменава имена на виновни държавни служители и контрабандисти.

Димитров влиза в политиката през 1999 г. като член на Движение “Гергьовден”. Основава Гражданско общество срещу корупцията и издава трилогия “Митници”. През 2001 г. премиерът Сакскобургготски го прави шеф на Агенция “Митници”, но само след година го отстранява заради несправяне с работата. Народен представител е в 43 и 44 НС от “Обединени патриоти”. Като депутат се прослави с лобистки закон, срещу който се обяви Валери Симеонов – за опрощаване на 58 млн. лв. на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който ГЕРБ се принудиха да отменят след ветото на президента Румен Радев.

При избора на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ Димитров се похвали, че лично го е убедил да се кандидатира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *