От „Левски“ най-сетне обявиха името на кандидат-купувача

Членът на Надзорния съвет на клуба Константин Папазов призна, че Джоузеф Диксън преговаря за собствеността

Англичанинът Джоузеф Диксън е бизнесменът, който преговаря за закупуването на „Левски“. Името му се въртеше от около седмица в медийното пространство, но до момента нямаше официално потвърждение, че именно той има интерес към клуба.

Това най-сетне бе потвърдено от човек от ръководството. Членът на Надзорния съвет Константин Папазов заяви пред телевизия 7/8: Надявам се, че след дългия период, в който се водят преговори с бъдещия собственик Джоузеф Диксън, нещата ще се случат. Факт е, че на Управителния съвет този човек заяви своите стратегически амбиции, свързани най-вече с построяването на нов стадион.“

И в момента преговорите продължават, като от „Левски“ очакват банкови гаранции за състоятелността на бизнеса на Диксън и неговите инвестиционни намерения.

До момента не се знае много за този кандидат. На 24 май собственикът на клуба Наско Сираков обяви, че има бизнесмен, който е готов да купи клуба и да инвестира много за инфраструктурата и изчистването на дълговете. Тогава Сираков го описа само така: „Човекът няма нищо общо с политика, обвързаности. Англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк, така че от тази гледна точка може нашата общност да е спокойна“.

По-късно, когато името на Диксън излезе наяве, стана ясно, че от юли 2018 г. е собственик на осмодивизионния английски „Стейнс Таун“ и има инвестиционен фонд Fulcrum Sports Investment, който за 2019 г. е обявил печалба от 577 000 долара. Сайтовете Dsport и Gong.bg обявиха също така, че Джоузеф Диксън е приближен до кувейтското кралско семейство.

Има и информация, че Диксън е бил на проби в ЦСКА през април 2012 г. Действително англичанин със същото име е бил тестван тогава от треньора Стойчо Младенов, но е бил освободен след единствения си изигран мач – контролата срещу „Спартак“ (Плевен), загубена с 0:3.

Папазов потвърди и слуховете, че Станимир Стоилов е получил предложение да се върне като треньор на клуба и го обмисля. „Няма нищо по-логично от това с Мъри, ако има финансова стабилност. Доколкото знам, Наско е коментирал със Стоилов, имало е базов разговор. Убеден съм, че за Мъри е по-важна сигурността, а не финансите“, заяви членът на Надзорния съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *