Осман Октай: ПП ще са първи на изборите, изпреварват ГЕРБ с 5-10 мандата

В деня на изборите „Продължаваме Промяната“ ще изпревари с 5 до 10 мандата ГЕРБ. „Промяната“ ще бъдат победители и ще получат първия мандат. Това са прогнозите на политическия анализатор Осман Октай.

В предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ той очерта три варианта за разпределение на мандатите след 2 октомври, а те са както следва:

Според него „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, БСП и „Български възход“ на Стефан Янев ще имат мнозинство от около 130 гласа.

„Колкото и да са противоречиви коментарите и анализите на лидерите на тези партии, при всички случаи една бъдеща четворна коалиция ще направи по-стабилно управляващо мнозинство, защото ще има взаимен контрол на формациите в помощ на промяната. Още повече – Янев и ПП са работили в екип като служебно правителство. Колкото и противоречив да е Стефан Янев в тази кампания, той ще изиграе много катализираща роля, особено за агресивното поведение на Корнелия Нинова и „Позитано“. Ако коалицията е тройна, лидерката на БСП е голям препъни камък за бъдещото управление“, заяви Октай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *